Els Beurskens
Patiƫntportaal HOMEAFSPRAAKWACHTTIJDCONTACT 013-469 12 04VACATURE

Generalistische basis-GGZ

De geestelijke gezondheidszorg (GGZ) in ons land is onderverdeeld in psychologische zorg geleverd door de huisarts, generalistische basis-GGZ en specialistische GGZ. In mijn praktijk bieden wij generalistische basis-GGZ op verwijzing van uw (huis)arts.

Samen brengen we uw klachten en/of problemen in kaart. Aan de hand daarvan wordt er een diagnose gesteld. Dit gebeurt sinds 1 januari 2022 aan de hand van de zorgvraagtypering. Daarna kijken we wat de klachten of problemen in stand houdt en krijgt u hulp bij het hanteren of oplossen daarvan.

Een behandelgesprek of consult duurt 45 tot 60 minuten. Wanneer de feitelijke duur afwijkt van de geplande tijd, zal deze aangepast worden naar boven of beneden met 15 minuten. In de meeste gevallen krijgt u eens per twee weken een gesprek.

Soms is er meer en diepgaandere ondersteuning nodig. De psycholoog begeleidt u in dat geval naar de specialistische GGZ.

Nieuw: zorgvraagtypering

De zorgvraagtypering geeft informatie over de ernst en complexiteit van uw zorgvraag en wordt vastgesteld op grond van diagnostische gesprekken en testonderzoek.

Uw zorgvraagtype vindt u terug op de rekening aan uw zorgverzekeraar en moet verplicht vermeld worden. Als u dat niet wilt, kunt u in de praktijk een privacyverklaring ondertekenen. Tegelijk met het versturen van een declaratie aan uw zorgverzekeraar, is mijn praktijk verplicht (anoniem) informatie aan te leveren bij de NZa (Nederlandse Zorgautoriteit). Hiermee kan de kwaliteit van de generalistische Basis-GGZ worden verbeterd. In de genoemde privacyverklaring kunt u desgewenst aangeven dat u hiervoor geen toestemming geeft.

Lees verder...

Bezoekadres

Ringbaan-Oost 8.20A

5013 CA Tilburg


Postadres

Vliestroom 16

5032 ZC Tilburg

Contact

T   013-469 12 04

E   info@elsbeurskens.nl

W  elsbeurskens.nl

© 2023 Els Beurskens-Betalingsvoorwaarden-E-colofon